Cimbálová muzika Konopjan

O nás

Jsme cimbálová muzika Konopjan z Ostravy. Folklorem žijeme každý od dětství, avšak k sobě jsme si našli cestu až v roce 2012. 

Naše cimbálovka není regionálně vyhrazena; "lidově" řečeno, hrajeme široký repertoár: písně moravské, české, slovenské, maďarské, ale také jsme schopní zahrát několik málo moderních skladeb. Naše vystoupení jste mohli slyšet nejen v Česku, ale i v zahraničí, na folklorních festivalech i na hudebních akcích s žánrovým přesahem, jako jsou Colours of Ostrava či mezinárodní festival Souznění. Vedle klasických eventů hráváme také na svatbách, oslavách, plesech a dalších akcích, kde se tradiční cimbálová muzika hodí. 

Hrajeme v obsazení housle, viola, cimbál a kontrabas. Věříme, že si s námi dobře zazpíváte, zatančíte a pobavíte se tak, jak to umí jenom cimbálovka.

"Konopjan mi hrál párkrát na oslavách a za mě výborná cimbálová muzika, která zahraje všechno. Za večer Vám udělají perfektní show."

Martin - Kunčice p. O. 

"S touto cimbálovkou jsme byli nadmíru spokojení. Zahráli nám, jak venku, při odpolední pohodě po obědě, tak posléze vevnitř, kde jsme prvním tancem otevřeli parket. Hrálo se a tančilo až do prošoupání střevíců. Zkrátka jedním slovem paráda. Můžeme doporučit všem."

Eva a Vašek - Štáblovice


"Jejich vystoupení je vždy vrcholem našich oslav a my jsme rádi, že můžeme říct, že jsou neodmyslitelnou součástí našich akcí. S cimbálovou kapelou Konopjan víme, že naše oslava bude vždy nezapomenutelná."

Radek - Kunčice p. O. 

Naše služby

Jsme připraveni dodat vaší akci jedinečnou atmosféru a nezapomenutelný hudební zážitek. Ať už plánujete svatbu, oslavu, firemní večírek nebo koncert, naše hudba přinese kouzlo tradiční cimbálovky která osloví všechny generace. 

Večírky

Proměňte firemní večírek nebo společenskou akci v událost plnou skvělé hudby. Zajistíme zábavu, na kterou vaši hosté nezapomenou.

Svatby

Dopřejte si kouzelnou atmosféru na vaší svatbě. Hrajeme folklórní i moderní skladby, které podtrhnou každý okamžik vašeho velkého dne.

Oslavy

Dodejte své oslavě nezapomenutelný hudební zážitek. Naše cimbálová muzika rozezní každou oslavu, ať už je malá nebo velká. Můžete si s námi zatancovat i zazpívat!

Koncerty

Přinášíme autentický zážitek lidové hudby na koncertní pódia i do veřejného prostoru. Moravské, slovenské, maďarské písně i moderní skladby v našem podání osloví každé publikum.

Často kladené otázky

1. V jakém předstihu si vás máme zarezervovat?

Doporučujeme samozřejmě co nejdříve. Nejlépe několik týdnů až měsíců předem. Léto, zejména soboty jsou velmi žádané termíny. Přes pracovní dny je vytíženost menší.

2. Kolik potřebujete prostoru na place?

Nejlépe 3x4 metry. Umíme se ale vejít všude. Uvítáme na místě také menší šatnu na převlečení či odložení věcí.

3. Je třeba vaše vystoupení ozvučit?

Akce jako jsou svatba či oslava není třeba zvučit. Utáhneme i menší sál bez ozvučení pro cca 100 lidi. Pro větší akce a zejména koncerty ozvučení doporučujeme

4. Máte vlastní aparaturu?

Vlastní aparaturu nemáme. V případě nutnosti jsme ale schopni zajistit našeho zvukaře.

5. Hrajete v krojích?

Ano. Resp. hrajeme v polokrojích. V černých kalhotech a ve valašské vestě.

6. Hrajete i svatební obřady?

Ano. Resp. hrajeme v polokrojích. Vestu máme valašskou.

7. Hrajete i moderní písně?

Moderní písně typu ACDC, Metallica apod. je poslední dobou velmi žádáno od cimbálových muzik. Ctíme však tradici lidové muziky a pokud si přejete Metal, pozvěte si prosím jinou kapelu s nástroji, které v těchto kapelách hrají. Jsou pak písně, které dokážeme zahrát např.: Frank Sinatra, Louis Armstrong, Beatles, Karel Gott...

8. Hrajete i po kalíšku? Nedaleko od Trenčína? To ta Helpa?

Ano tyto písně hrajeme a jsou standartním repertoárem naši cimbálovky. Všechny tyto známe lidovky jsou samozřejmostí, proto na stránkách neuvádíme náš repertoár. 

8. Jak dlouho trvá vaše vystoupení?

Obvyklá délka hraní je 4 hodiny s přestávkami. Jsme schopni však hrát 8 hodin i více přes večer i celou noc. Jsme maximálně přizpůsobitelní vašim požadavkům.

Rezervace

Napište nám o nezáváznou poptávku. Obratem se s Vámi spojíme.